Curhat, MyKakak, Write!

Dedikasi Buat 3 Kaunselor

Bismillah. 

Hari ni 1 Nobember.  Maksudnya lagi 29 hari Ain@kami@ateh akan tukar status dengan izin Allah.  

Buat Akak, Jihah,  Alang… Tak ada apa sangat yang Ain@kami@ateh boleh buat untuk balas jasa hampa semua. Terima kasih sangat-sangat  sepanjang tempoh 9 bulan ni sentiasa ada di belakang, kiri dan kanan Ain@kami@ateh. Semoga Allah Azza Wa Jall akan mengganjari kalian syurga tertinggi al-Firdaus.  Allahumma Amin. 

Buat akak masham ain, 

Terima kasih sebab sentiasa layan setiap mesej Ain dengan reply yang sangat2 comforting.  You always know how to say words.  Evem cerita Ain adalah cerita yang sama. Tapi words akak memang A. Akak salu cakap, ” ape je kamu buat,  akak sentiasa sokong kamu”. Dan Ain xtau la spesis ngade2 mana datangnya. Bila tak ok,  angin..mesti rasa nak jerit sangat N nak akak kat tepi. nak peluk. Haha.  Ngade kan. N thank you so much sebab kadang-kadang layan angin Ain sampai pukul 3 pagi.kita sembang2 dragon.  Hehe.  Ada pernah Ain call akak seawal 7 pagi. Nangish2.  U still pick up the fon even time tu prime time isteri nak siapkan suami.  Hehe.  Sorry akak. Ain tau,  sometimes akak pun ada hal akak sendiri,  ada benda nak settle.. tapi budak ngade ni still xpeduli main redah je kacau akak. But u still lend your ears. Ada je sentiasa. N sgt kagum how u really want to help people around u. Ain tak pernah lagi jumpa orang mcm akak. Semoga Allah ganjarkan akak dan suami sebesar2 ganjaran di syurga. Allahumma Amin. 

Buat jihah macho, 

Girl,  you too.  Thank you so muchhh.  Kami still ingat kami datang RH, belum cukuo sebulan lagi time tu.  Dan bila kami start mukaddimah,  then both of us are crying.  Tapi touching waktu tu sebab can feel u really boleh rasa apa yang kami rasa. Eh.  Tetiba teringat jugak masa ko anta kami naik moto ke lrt. Konon2 balik last sebagai bujang.  Tak sangka dua2 nangis.  Huhu.  Thank you for being a good friend. Weh, satu lagi.. kami takkan lupa effort ko tanya link2 ustaz yang ko tausm semua soalan-soalan  kami.  Dah la bukan satu soalan.  Banyak plak tu.  Dah la bukan 1 sesi. Dah la bukan 1 ustaz.  Terima kasih sebab gigih tlg carikan jawapan.  Sampai sanggup record jawapan ustaz tu. Hmm..juga ucapan terima kasihku kerana tumpangkan rumah di saat tak ada tempat perlindungan. Haha. Najihah,  thank you for being a great friend. Moga Allah takdirkan sebaik2 pengakhiran padamu dol. 

Buat my only alang,

 Ateh salu datang kat alang, kacau alang kat bilik.  Huhu.  Sori tau.  Tapi ateh salu rasa yang kena minta nasihat alang. N part ateh memang paling suka when u aske me depan2 bab amal ateh dengan Dia. Kadang2 rasa macam mak tengah sport check anak punya markah exam.  Huhu.  But the feeling tu..  Hmm akan buat ateh nak buat lagi sekali apa yang alang tanya.  Huhu. Lain kan aura orang hamlatul Quran ni.  Terima kasih banyak2 alang. Apa yang ayeh boleh kata,  akan ada satu kelegaan lepas dengar alang cakap. Dalam kata lain mavam suh ateh bertaubat ka balik daripada tu.  Huhu.   Baarakallahu fiik. Ateh admit hati org ada Quran ni lain.  Bertua ateh ada Allah kurniakan kawan yang dekat dengan Dia. Alang,  terima kasih na,  selalu ada dengaq cerita ateh.  Dalam OGAU,  maka A yang terpilih!  Heheh. Apa maknanya tu?  Haha. Semoga Alang berjaya sampai boleh ateh panggil Dukturah Shafiyah.  Dan semoga alang dikurniakan tempat tertinggi di sisi Allah Azza wa Jall.  Allahumma  Amin. 

Beruntunglah kamu.Ain.  Allah kurniakan 3 orang yang berlainan demi mengajarmu erti hidup.  Dan Dia Allah Azza wa Jall adalah selayak-layaknya yang patut diberi pujian dan ucapan terima kasih syukurmu.  Jika tiada Dia yang mengatur 3 kaunselor ini…tiada apa lah kamu.  Dia yang menjaga kamu sebelum ini.  Dia jugalah yang akan terus menjagamu hingga akhir nafsmu. Nikmat Tuhanmu yang manakah yang engkau dustakan? 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s