Curhat, MyKakak

Touching

Rasa touching nya hari ni ya Allah.  

Salah ke nak tanya khabar?  Wallahi rasa risau sungguh.  Sebab tahu she’s sick.  

N ayat reply yang macam tu buat rasa macam “ko tak payah nak sibuk2 tanya, sibuk2 nak tau pape..  aku ok. Aku mls da nak bgtau ko pape.  Nanti mesti ko sibuk2 je nak tanya. Aku mls nak jwb soalan ko.  ”

Hah.  Macam tu la lebih kurang.   Macam menyesal sangat sebab bagitau keadaan pada Ain. Rasa sesak dada ni automatik. 

Ain silap kot eh.  Lupa ada Allah yang Maha Penyayang dan lelaki bergelar suami dekat sisi dia.  Cukup dua orang ni kot nak jaga dia kan.  

Lagi pum,  selama ni aku mana pernah tolong dia pape pun.  Semua benda dia buat sendiri dengan suami dan keluarga dia.  Who am I?  Hahahahahhhaha. Nobody.  Just seorang kawan lama yang dulu pernah dia rapat dan dia sayang.  Dulu.  Dan selalu mengadu alll the time.  Dan menyusahkan bila dia tengah susah.  Itu je kot.  Hahahhahha.  Good job of me!  Good job! 

Hmmmm.  Ain x tanya dah lepas ni macam mana keadaan akak.  Unless akak bagi tahu. Semoga ain dapat tahan hati ain daripada tanya2 akak.  Dan semoga Allah izin untuk ain tak bebankan akak lagi dengan cerita-cerita dan aduan2 kecik ain.  Dan semoga Ain selalu ingat akak ada Tuhan yang sama yang Ain ada. Yang akan jaga akak sentiasa. 

Ain faham. Akak tak nak orang risau. Ain faham akak tengah sakit tak nak sape-sape kacau. Plus orang tu kita x selesa dan tak rapat.  Ain faham akak rimas dengan cerita ain.  Dulu mungkin ye akak selalu kata x kisah.  Tapi sekarang tak dah.  Sebab banyak lagi benda yang akak nak fikir. Ain faham,  akak tolong2 ain,  dengar2 cerita ain.. Sebab akak memang baik.  Dengan sesiapa pun.  If bukan ain pun,  akak still akan reply dan bantu sebaik mungkin.  Even kak farah. Akak boleh cakap akak xlayan mesej2 dia.  Tapi x semua kan.  Mesti ada cerita kak farah yang akak respon adan buat orang tu rasa sangat dibantu dan disupport akak. 
Takpe kak. Akak tak nak bagitau ain akak sakit xpe. Akak x nak ain sibuk dalam hidup akak xpe. Akak nak sendiri2 kan.  Akak x nak susahkan sape2 kan.  Ain x kacau akak dah. Insya-Allah.  Semoga lepas ni if ain rasa macam ain nak mesej akak.  Ain try tahan. Cuba kuat dan berdikari. Ain kan ada Allah yang sentiasa mendengar. Dari dulu Dia akan sentiasa ada dekat ain. 

Semoga akak cepat sembuh.  Bersemangat.  Kuat dan sihat.  Ramai yang memerlukan akak.  Semoga ayah akak cepat sembuh. Semoga mak akak dapat pergi umrah.   Semoga Fikri makin rasa bahagia,  hilang keserabutan dan ditunjukkan jalan.  Moga dimudahkan urusan kak nadia dan is.  Semoga akak bahagia di samping family akak,  dan family mil akak. 

Ain sayang akak. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s