Ganbatte, Pasca Pembaik Pulihan, positive vibe, Write!

Hola Mac

Oh.  Lama sekali daku tidak menjengah kamu,  Baby Blog.  Hahah.  Tak pasal-pasal kamu dapat nama baby😂.  Alang-alang dah lahir Baby Blue dalam hidup,  maka semuanya akan daku namakan sebagai baby.  Hehehe.  Semua sebab Along la ni.  😘

Dah bulan Mac. Nak masuk April.  ‘ala kulli haal,  sepanjang hampir 4 bulan bergelar jan jin jun ni,  agak menguji mental.  Even tak ada sapa yang menguji,  cuma kita main-main sendiri 😂

Cuma.  Satu aku belajar lately.  

Belajar untuk berimaginasi kerana ia percuma. Tambah2 imaginasi boleh tenangkan jiwa.  Dan aku anggap imaginasi adalah satu doa.  Imaginasi membentuk percaya. Atau bahasa konon islamiknya,  husnuzzhon.  Husnuzzhon dengan rancangan الله kan. Maka semua akan jadi baik.  Semua akan sempurna. Cuma kena tinggal yakin dan percaya.  Apa pun jadi,  semua itu adalah pilihan Dia. Kita?  Sebagai hamba yang baik,  ikut saja.  Redha.  Sabar.  Mesti ada ganjaran dari Dia.

Adios

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s