Oh.  Lama sekali daku tidak menjengah kamu,  Baby Blog.  Hahah.  Tak pasal-pasal kamu dapat nama baby😂.  Alang-alang dah lahir Baby Blue dalam hidup,  maka semuanya akan daku namakan sebagai baby.  Hehehe.  Semua sebab Along la ni.  ðŸ˜˜

Dah bulan Mac. Nak masuk April.  ‘ala kulli haal,  sepanjang hampir 4 bulan bergelar jan jin jun ni,  agak menguji mental.  Even tak ada sapa yang menguji,  cuma kita main-main sendiri 😂

Cuma.  Satu aku belajar lately.  

Belajar untuk berimaginasi kerana ia percuma. Tambah2 imaginasi boleh tenangkan jiwa.  Dan aku anggap imaginasi adalah satu doa.  Imaginasi membentuk percaya. Atau bahasa konon islamiknya,  husnuzzhon.  Husnuzzhon dengan rancangan الله kan. Maka semua akan jadi baik.  Semua akan sempurna. Cuma kena tinggal yakin dan percaya.  Apa pun jadi,  semua itu adalah pilihan Dia. Kita?  Sebagai hamba yang baik,  ikut saja.  Redha.  Sabar.  Mesti ada ganjaran dari Dia.

Adios

Alhamdulillah.  Thumma Alhamdulillah. 

Segalanya dipermudah.  

Maka,  sudah tamat satu kisah hidup aku.  Satu fasa.  Satu status.😌 

Terima kasih Tuhan kerana beri izin untuk aku merasai pahit manis bergelar status isteri. Walaupun tak lama,  alhamdulillah  cukup untuk aku.  Dia lebih mengetahui. 😍

Wahai الله al-‘Aliim.  Kau lebih mengetahui selok-belok kehidupanku selepas ini.  Kau bimbinglah setiap perbuatan,  perkataan dan amalan hatiku supaya sentiasa lurus dan benar di sisi-Mu.  Gantikanlah aku dengan sesuatu yang lebih baik daripada ujian ini. 😇

Pada-Mu الله aku bertawakal dan pada-Mu الله aku memohon pertolongan. 😊

Trust me. 


Untuk melawan mujahadah berperang dengan diri sendiri bukan mudah. 

Ya Qawiyy.  Adakalanya aku rasa sangat lemah.  Selalu lemah.  Maka Kau kuatkanlah. 

Ya ‘Aziz. Perkasakan jiwaku sebagaimana gagahnya hati si ibu Hajar.  

Tiada daya dan upayaku melainkan dengan-Mu ya Wadud.