Oh.  Lama sekali daku tidak menjengah kamu,  Baby Blog.  Hahah.  Tak pasal-pasal kamu dapat nama baby😂.  Alang-alang dah lahir Baby Blue dalam hidup,  maka semuanya akan daku namakan sebagai baby.  Hehehe.  Semua sebab Along la ni.  😘

Dah bulan Mac. Nak masuk April.  ‘ala kulli haal,  sepanjang hampir 4 bulan bergelar jan jin jun ni,  agak menguji mental.  Even tak ada sapa yang menguji,  cuma kita main-main sendiri 😂

Cuma.  Satu aku belajar lately.  

Belajar untuk berimaginasi kerana ia percuma. Tambah2 imaginasi boleh tenangkan jiwa.  Dan aku anggap imaginasi adalah satu doa.  Imaginasi membentuk percaya. Atau bahasa konon islamiknya,  husnuzzhon.  Husnuzzhon dengan rancangan الله kan. Maka semua akan jadi baik.  Semua akan sempurna. Cuma kena tinggal yakin dan percaya.  Apa pun jadi,  semua itu adalah pilihan Dia. Kita?  Sebagai hamba yang baik,  ikut saja.  Redha.  Sabar.  Mesti ada ganjaran dari Dia.

Adios

Tomorrow is the day. 

New day with a very strong spirit and determination to change it. 

Just enough.  For what I had gone through. It’s just soo hurt knowing that you still doing ‘that’ thing. It’s hard.  

But I know Allah will help me.  He will not let me be like this. He will protect me after this.  Forever. 

Please Mr. Positive, come here. 

I just dont like being sad and sad. 

I just want to live in this worldly dunia happily. With my God’s bless.  

O Allah.  La hawla wa laa quwwata illaa biLLAH al-‘Aliyyul Azim.  Help me.  Please guide me.  I really dont know how to change.  

I just dont know the way.  Dah banyak kali.  And I hate it.  I dont like the feelings that I felt after.  Miserable.  Sucks.  Dirty. Sad. 

Help me. 

1.1.17. Please kuat.